Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

In Memoriam Bap Meerssman

Bap Meerssman

28-01-1928     21-08-2018

Toen Bap Meerssman in 1978 zijn eerste Golden kreeg begon zijn liefde voor honden al snel uit te groeien tot een passievolle hobby. Zijn hart lag onmiskenbaar bij het (jacht)hondenwerk. Zijn eerste hond was een reu met een geweldige werklust. Met hem ging hij enthousiast aan de slag. En niet zonder resultaat. Al snel nam hij met de nog jonge Azor succesvol deel aan workingtests.

Het was niet verwonderlijk dat hij in 1986 een aanstelling als keurmeester voor jachthondenproeven accepteerde. Toch meende hij dat honden waarmee gejaagd wordt, ook moeten voldoen aan de rasstandaard. Om zijn kennis over honden te vergroten volgde hij de cursussen Algemene Kynologische Kennis en Exterieur en Beweging. Het leidde tot de bevoegdheid om het ras op tentoonstellingen te mogen keuren. Hij was dus keurmeester voor beide disciplines, show en werk, een combinatie die niet zo vaak voorkomt. Zijn activiteiten zijn ook de Raad van Beheer niet ontgaan. In 2011 kreeg hij de Gouden Erespeld als waardering voor 25 jaar keurmeesterschap

Stilzitten kwam in zijn woordenboek niet voor. Hij verzorgde trainingen voor beginnende voorjagers en was regelmatig keurmeester bij jachthondenproeven. Ook bestuurlijke taken kwamen op zijn weg. Hij maakte deel uit van commissies die zich bezighielden met het organiseren van jachthondenproeven. En als hij niet in functie was, dan kon je hem als geïnteresseerde toeschouwer toch vaak tegen het lijf lopen tijdens tentoonstellingen en jachtevenementen. Ook daar genoot hij van.

Het verdient waardering dat Bap zich de afgelopen 40 jaar altijd heeft ingezet voor het behoud van mooie Goldens met een prettig karakter en de gewenste werkaanleg.

Tekst: Riet te Riele, Foto: Jeroenfotografie.nl  

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy