Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

Memorabel jubileumjaar

Door: Henri Dekkers, voorzitter

Het is nu eind november. Bijna te vroeg om terug te kijken op het afgelopen jubileumjaar, maar Golden Nieuws moet tijdig naar de drukker in verband met de kerstdagen en uiteindelijk zijn vandaag en morgen belangrijker dan gisteren. In oktobernummer hebben we de onverwachte dood van Ribanna van Montfoort gemeld. Namens het bestuur was ik met Ad Heesbeen aanwezig bij de zeer indrukwekkende begrafenis. Een grote groep Goldens, voorzien van een rouwhalsband, vormde een erehaag toen Ribanna naar haar laatste rustplaats werd gebracht. Het was een mooi gebaar en een geweldige morele steun voor haar familie, vrienden en kennissen.

De oorzaak van de dood van Ribanna is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt nog. Bowie, de oudste hond van Ribanna is vanaf 10 oktober tijdelijk door ons opgevangen, omdat we – net als Ribanna - in Almelo wonen. Bowie is inmiddels door en door verwend, bekend en super lief. Bowie gaat in december terug naar de familie. De andere jonge Golden, Jack, verblijft voorlopig bij de fokkers Jan en Bianca van Vliet.

Als bestuur kunnen we met gepaste trots terugkijken op wat we samen met alle commissies hebben bereikt in het 60-jarige jubileumjaar van de GRCN. In het Golden Nieuws van augustus hebben we ons fantastische Jubileum Event op het landgoed Hoekelum al uitgebreid besproken. Hoogtepunt was zeker de onderlinge saamhorigheid, die zichtbaar werd gemaakt met alle disciplines van de GRCN: show, jachtproeven en gedrag (GBO).

De uitreiking van het Jubileumboek aan onze eregast John Tiranti maakte het feestje helemaal compleet. Het Jubileumboek is een groot succes. Als rasvereniging hebben we dit jubileumjaar de kynologische lat nog hoger kunnen leggen. Ook hebben we recent de verschillen van inzicht met de Raad van Beheer kunnen bijleggen in een open en verhelderend gesprek.

Op de Jubileumwandeling van 11 september was een recordaantal van meer dan 200 deelnemers (met 100 Goldens) aanwezig, van wie ruim tachtig wandelaars na afloop gebruik maakten van het voortreffelijke buffet.

Na alle mooie evenementen in het afgelopen jaar werd ik toch nog aangenaam verrast door een prachtige Gold Cup op een schitterende locatie in Biddinghuizen. De Gold Cup is naast de Nimrod een van de hoogtepunten van de Jacht Proeven Commissie (JPC). Zie voor verslagen en beeldreportages van beide wedstrijden het Golden Nieuws van december. Wim van Loenen en Trudy den Boesterd leverden – bijgestaan door meer dan twintig vrijwilligers – een geweldige staaltje organisatiekunst. Beiden viel na afloop een staande ovatie ten deel. De superieure winnaar van de Gold Cup 2016 werd de reu Fridayman Mick v.d. Bleckinkhof (roepnaam Mylow) en zijn voorjager Henk de Ronde. Mylow en Henk waren in 2015 ook al de beste van de dag, dus gewoon superieur! Een waardige afsluiting van dit memorabele jubileumjaar.

Namens het bestuur en commissies wens ik alle leden van de GRCN prettige kerstdagen en een gezond 2017 toe.

 

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy