Wandeling & Buffet in Ugchelen

Zondag 17 september 2017 

JJJ 6861 

Ugchelen is 17 september the place to be voor elke liefhebber, die graag met zijn Golden(s) wandelt. Op die dag wordt voor de zesde keer op rij de traditionele GRCN-wandeling gehouden.

Het evenement is toegankelijk voor leden en niet-leden met hun familie en vrienden. De wandeling is elk jaar een doorslaand succes. In 2016 maakten honderd Goldens en tweehonderd deelnemers er in een mooie ambiance een gezellig en onvergetelijk spektakel van. De wandeling begint rond 14.15 uur, echter niet eerder dan dat er eerst een groepsfoto op de ’Ugchelse zandheuvel’ is gemaakt.

Er is een mooie route uitgezet op de Midden-Veluwe in natuurgebied ’Het Leesten’. Alle Goldens zullen bij aanvang dezelfde wandeling lopen, de jongere en oudere viervoeters kunnen op een gegeven moment uitwijken naar de kortere route. De volwassen honden lopen een langere wandeling, de zogenaamde ’Natte Neuzen Route’. Onze Golden Retrievers mogen vrij loslopen in het gebied van Staatsbosbeheer, maar dienen wel onder appèl te staan. Wandelaars worden tussen 13.00 en 13.30 uur verwacht. Er staat dan gratis koffie en cake klaar.

Wilt u aanwezig zijn op deze dag? Dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier. U kunt dan ook aangeven of u deelneemt aan het buffet. De kosten voor het buffet inclusief een consumptie zijn € 17,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting.

Als u deelneemt aan het buffet en u hebt dieetwensen, dan kunt u dit doorgeven tot uiterlijk 8 september aan Anita Kusters secretariaat@goldenretrieverclub.nl

Fokkers opgelet: dit is een mooie gelegenheid voor een nestreünie!

 

Inschrijving gesloten...

Sluiting inschrijving: 14-09-2017 om 22.00 uur

 

Voor een impressie van 2016 klik hier...

 

Het adres:

Het Leesten

Hoenderloseweg 191

7339 GG Ugchelen

Meer informatie en routebeschrijving: www.hetleesten.nl

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Anita Kusters secretariaat@goldenretrieverclub.nl

 

 

De viering van het 60-jarig bestaan begint steeds meer vorm te krijgen. Er is een mooi boek in de maak over de geschiedenis van de GRCN en ook voor de invulling van ons jubileumevenement op 2 en 3 juli druppelen er diverse suggesties binnen.

De GBO zal ons in dat weekeinde een uitgebreid scala aan demonstraties voorschotelen. De keurmeesters zijn uitgenodigd en hebben allen toegezegd te komen keuren op zowel zaterdag bij de Zomershow als op zondag bij de Kampioensclubmatch. Ook de JPC bereidt het een en ander voor, zodat er ook te genieten valt van onze Goldens aan het werk.

Inmiddels is het Geldersch Landschap akkoord met het gebruik van de landerijen rondom Kasteel Hoekelum in Bennekom. Wij hopen op een grote deelname van zowel Nederlandse als ook buitenlandse exposanten en deelnemers.

Het bestuur, de evenementencommissie en alle medewerkers doen er alles aan om dit een onvergetelijk festijn te laten worden.

smartphoneDe GRCN website is naast de pc versie ook te bekijken via SmartPhone en Tablet. Heel handig als je onderweg bent of aan een show deelneemt. Op deze laatst genoemde media zullen we ook indien nodig direct informatie plaatsten die op dat moment relevant kan zijn. Denk daarbij aan afgelastingen, ziekmeldingen enz. Maar ook evenementen, foto's en een agenda maken deel uit van het geheel.

DiverseMedia

Het maakt niet uit met welk medium je de website benadert. Zodra je via de browser www.goldenretrieverclub.nl start, wordt herkend of het van een pc, smartphone of tablet komt en zal dienovereenkomstig de juiste variant worden getoond. Het enige dat je nog zelf moet doen is de pagina op het startscherm van je smartphone of tablet plaatsen als je veel gebruikt. 


 Je kunt de app ook activeren via de iconen hieronder of scan vanaf je smartphone of Tabet de QR-code. Voor Apple: klik hier Apple Link

    

QR

De App kan ook op een Android toestel worden geïnstalleerd, maar echt nodig is dat niet. Mocht je het wel willen dan is hier de procedure:

Op Android kan er een melding komen dat de app van een onbekende bron komt. Dat klopt, want deze app staat niet in de Play-store van Google.

Ga naar de Instellingen van je Android telefoon of Tablet en vink de optie bij "Onbekende bronnen" aan als dit nog uit staat. Daarna zal de app wel geïnstalleerd kunnen worden.

Android Onbekende bron

 

Tekening oude hond

 

 

Uw Gouwe Ouwe in de Eregalerij

 

Bent u in het bezit van een Golden Retriever die op 20 december 2015 tenminste 12 2 jaar oud is? Dan komt uw Golden in aanmerking voor een plaatsje in de Eregalerij der Gouwe Ouwe. Deze eregalerij plaatsen we ieder jaar in het decembernummer van het Golden Nieuws.

De oudjes worden op geboortedatum geplaatst, zodat uiteindelijk de oudste Golden bovenaan komt te staan. Omdat ze zo bijzonder zijn, is destijds de eregalerij in het leven geroepen. Vindt u uw bejaarde Golden ook zo bijzonder, laat hem of haar dan opnemen in de eregalerij!

Wat moet u doen om in de eregalerij te komen?

De hond moet in het bezit zijn van een stamboom en u dient lid te zijn van de GRCN en als eigenaar op de stamboom vermeld te staan. U kunt een kopie van de stamboom naar onderstaand mailadres sturen. Een foto in zo groot mogelijk bestand (minimaal 1 MB) en een klein stukje tekst van maximaal 200 woorden mogen er ook bij. Alleen de Gouwe Ouwe waarvan een kopie-stamboom is ontvangen, wordt in de eregalerij geplaatst. Heeft u al eens een stamboom ingestuurd, dan verzoek ik u dit nogmaals te doen.

 

De deadline voor inzending is 15 november. Daarna kunnen er geen aanmeldingen meer worden ingeleverd.

U kunt uw kopie-stamboom, tekst en foto mailen naar: redactie@goldenretrieverclub.nl

 

Algemeen

De Golden Retriever Club Nederland is opgericht in 1956 en is de enige door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland erkende rasvereniging voor Golden Retrievers, die al meer dan zestig jaar bestaat. De GRCN behartigt de belangen van het ras de Golden Retriever. De GRCN streeft ernaar de Golden Retriever zowel lichamelijk als geestelijk op het gewenste peil te houden en verwacht van haar leden dat zij dit doel onderschrijven.

 

Activiteiten

 De GRCN organiseert jaarlijks een aantal evenementen zoals:

- De Kampioenschapsclubmatch

- Twee Fokdagen inclusief DNA-prikdagen

- Drie Open shows: Nieuwjaarsshow, Zomershow en Kastanjeshow

- Wandeling & Buffet

- Diplomadagen, Workingtesten en Veldwedstrijden

 

Daarnaast geeft de GRCN 6 keer per jaar het clubblad "HET GOLDEN NIEUWS" uit. Een fraai uitgevoerd blad vol wetenswaardigheden over ons ras dat aan onze hoofdleden wordt toegezonden. Ook wordt er één maal per jaar het "JAARBOEK" uitgegeven. Hierin staan de advertenties van fokkers en kennels en heel veel informatie over de Golden Retriever.

 

Hoe wordt u lid?  

Wanneer u lid wilt worden van onze vereniging, dan kunt u zich via de website aanmelden. De vereniging kent ook "medeleden": partner en/of gezinsleden, wonende op hetzelfde adres als het (hoofd)lid, zij kunnen zich hiervoor aanmelden. Zij hebben recht op deelname aan de door de GRCN georganiseerde evenementen. Tevens hebben zij stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Uw lidmaatschap gaat pas in als u de contributie heeft voldaan, uw naam in het Golden Nieuws is gepubliceerd en er binnen 2 maanden na de publicatie geen bezwaren tegen u zijn ingebracht. Na ongeveer een jaar wordt uw aspirant-lidmaatschap omgezet in een gewoon lidmaatschap (zie Statuten).

  

Aanschaf van een pup

U dient zelf contact op te nemen met de fokkers die staan vermeld op de lijst met geboren nesten. Deze nesten zijn voortgekomen uit ouderdieren die aan de eisen, conform de doelstelling van de vereniging en het fokreglement hebben voldaan. Dit betekent dat honden waarmee is gefokt zijn onderzocht op de bij dit ras momenteel bekend zijnde erfelijke aandoeningen: HD, ED, en alle oogafwijkingen in en om de oogbol dienen vrij te zijn. Ook moeten de ouderdieren een goed karakter hebben. Voor wat betreft deze informatie (en wellicht de aanschaf van een pup) is er op dit moment (bijna) geen wachtlijst.

  

Jachthond

De Golden Retriever is een jachthond. Hij/zij apporteert onder andere het wild uit water. Hij is dol op water en modder. Veel vrije beweging is nodig om het in aanleg fijne, betrouwbare karakter goed tot ontwikkeling te laten komen. Om de ontwikkeling van de Golden Retriever te stimuleren en om u als "baas" iets te leren, zijn er cursussen, onder andere puppycursussen georganiseerd door de kynologenclub(s).

 

Verdere Informatie

Aan nieuwe leden zal, na ontvangst van het online inschrijfformulier, en na ontvangst van het contributiegeld, een proefnummer van het Golden Nieuws en het jaarboek worden toegezonden, in dit jaarboek zijn o.a. zijn opgenomen:

  • Fotopresentaties van fokkers
  • De Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging
  • Gegevens over de opvoeding/begeleiding van pup tot volwassen hond
  • Praktische informatie over tentoonstellingen en clubmatches
  • Informatie over jachttrainingen
  • De voeding van de Golden Retriever
  • Een literatuuroverzicht

Subcategorieën

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy