Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter
De Basis 
  
is Beslissend
 

GRCN OpleidingenOp initiatief van Bert Seen is in 1981 de Golden Basis Opleiding (GBO) van start gegaan. Hoewel er overal gehoorzaamheidscursussen werden gegeven, was het groeiende ledenbestand van de vereniging aanleiding tot het opzetten van een eigen cursus voor Goldens.

De opleiding is erop gericht de honden zover te brengen dat ze als welopgevoede Goldens door het leven kunnen gaan. Het totale pakket bestaat uit drie cursussen. Het leuke van een gehoorzaamheidscursus bij een rasvereniging is dat je met allemaal dezelfde honden traint, in dit geval dus alleen Golden Retrievers.

De cursussen worden door de meeste cursisten als prettig, leerzaam en gezellig ervaren. Er wordt niet onnodig veel druk op de honden gezet, maar zo veel mogelijk spelenderwijs aangeleerd. 

Naast de vaste onderdelen wordt er ook aandacht besteed aan zaken als ringtraining, schotvastheid en huid- en vachtverzorging. Natuurlijk kunt u bij de trainers altijd terecht met praktische vragen en problemen bij de opvoeding van uw Golden Retriever.

1x per jaar wordt de landelijke wedstrijd gehouden, waar de beste Goldens van de regio’s strijden om de Berhud Trofee (GBO) en de B.C. Jeursen Trofee (VGBO).

De contactgegevens van de landelijke GBO afdelingen vind u hier...

 

Puppy Golden Basis

Wat is Puppy Golden Basis Opleiding (PGBO)

Met de Puppy Golden Basis Opleiding starten wij als de hond 8 of 9 weken oud is. De oefeningen komen, volgen, zitten en down zijn de belangrijkste. 90% Van deze oefeningen leert u aan in een veilige omgeving (thuis).  Knuffelen, straffen, verzorging en gedrag van de hond worden uitvoerig besproken, na 8 weken wordt een test gedaan en bij goed gevolg krijgen u en uw puppy een puppycertificaat.

De cursus bestaat uit 8 lessen van een half uur.

Golden Basis

Wat is Golden Basis Opleiding (GBO)

Bij de Golden Basis Opleiding gaan we de oefeningen die in de puppy cursus aangeleerd zijn herhalen en uitbreiden. Daar komen dan gebit tonen, staan en betasten van de hond bij (zoals u kunt gebruiken bij de dierenarts maar ook op de show).De hond wordt ook getest op schotvastheid en omgaan met andere honden. Ook de omgang baas hond speelt een grote rol. 

Een hond kan hier aan deelnemen als hij minimaal 16 weken oud is. Het liefst met een puppytraining vooraf. Dit is geen must, maar is wel een voordeel. De hond en baas hebben dan al een training achter de rug. 

Deze training duurt 12 weken en in week 13 wordt een examen afgenomen waarna een diploma uitgereikt wordt mits je minimaal 55 punten van de 80 punten binnen weet te halen, je kunt alleen slagen als je voor de verplichte onderdelen minimaal een 6 behaald.

Voortgezette GBO

Wat is Voortgezette Golden Basis Opleiding (VGBO)  

Hier gaat de lat weer een stukje hoger. Bij veel oefeningen zal de hond los moeten volgen, bij het GBO was alles aangelijnd. Tevens komen er naast de GBO-onderdelen ook nog bij: apporteren, zitten op de fluit en vooruit sturen. Een hond kan hieraan deelnemen als hij minimaal 28 weken oud is.

Ook deze training duurt 12 weken en in week 13 wordt een examen afgenomen. Je ontvangt een diploma als je minimaal 70 van de 100 punten weet binnen te halen. Je kunt alleen slagen als je voor de verplichte onderdelen minimaal een 6 behaalt.

Prijzen en Lessen

Prijzen en aantal lessen

PGBO (op basis van instroming)

Leeftijd: vanaf 8 of 9 weken oud

Duur:    8 lessen

Kosten: € 50,-

GBO

Leeftijd: minimaal 17 weken oud

Duur:    12 lessen + examen

Kosten: € 70,- 

VGBO

Leeftijd: minimaal 28 weken oud

Duur:    12 lessen + examen

Kosten: € 70,-

Vacatures

Vacatures

De opzet is dat de GBO een landelijke dekking gaat krijgen. Waar de trainingen op dit moment worden gehouden, leest u op de commissiepagina onder GBO. We zijn dan ook op zoek naar trainers met een kynologische opleiding en een Golden Retriever achtergrond. Heb je vrije tijd, een stuk terrein en vind je het leuk om alleen met Goldens te werken, neem dan contact op.

We willen er wel op wijzen dat commerciële scholen deze training niet mogen geven (de geschreven opleiding is eigendom van de GBO). Dus een verbinding met zo’n school is niet toegestaan. De trainers werken voor eigen rekening en onder licentie van de GRCN.

Wij zoeken mensen in de regio’s Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Groningen, Friesland, Drenthe, Brabant, Overijssel en Limburg (het liefst in de buurt van de grotere plaatsen).

 

Wil jij GBO trainer worden?
Stuur een mail naar gbo@goldenretrieverclub.nl, vertel ons iets over jezelf en jouw motivatie om GBO- trainer te willen worden.

Succesverhalen

Enthousiast! – geschreven door een cursist

Wat is het heerlijk om weer zo'n onbeholpen, goedwillende, maar vooral lieve Golden-puppy in huis te hebben. En wat gaat het al goed met ons. Mede te danken aan de puppy-training onder leiding van roedelleider Albert. Rustig en humoristisch geeft hij ons houvast in het opvoeden van een groepje belhamels. Voor hun dè dag van de week, waarin ze vooral heerlijk kunnen ravotten en knokken. Ondertussen krijgen wij een stortvloed aan informatie over zindelijkstraining, voer en vooral hondenpsychologie. Het 'echte' trainen krijgen we als huiswerk mee.

Thuis is het ook makkelijker om te oefenen, want dan worden ze niet afgeleid door elkaar. En wat hebben ze al veel geleerd!!!! In een paar weken tijd kunnen we zeggen, dat Smiley zindelijk is (na zeer praktische tips), kent ze de commando's: zit, down, voet en volg (bijna altijd). Ze heeft al wat mensentaal geleerd, probeert nu kattentaal onder de knie te krijgen en wij verstaan inmiddels steeds beter hondentaal. Natuurlijk is het vroeg (zeker voor een avondmens als ik ben), natuurlijk was het koud, maar de zaterdagen zijn voor Smiley en ons een genoegen!!! Als ze zo naast me ligt na afloop, ik haar naam noem, ze me aankijkt met die prachtige donkere ogen, dan weet ik: Dit is zeker geen 'dom blondje', maar een vriendin voor het leven!!

 
 
 
 
 
 

 

 
  

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy