Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

Klein 
  
&   Dapper
 


pups

 

 

 

 

 

 

 

 

De aanschaf van een pup

U heeft met uw gezin besloten: er mag een pupje bij ons komen wonen. Als u een gezin met jonge kinderen hebt, dan valt de keus al snel op een Golden Retriever. Want immers: in de hondenboeken of op internet kun je lezen dat een Golden Retriever zo goed past bij kinderen, makkelijk op te voeden is en zijn baasje zo graag wil plezieren. Dat klinkt inderdaad wel heel erg aantrekkelijk en zo gaat u dan op zoek naar een fokker die een pupje beschikbaar heeft. Voordat u hiertoe besluit, zouden wij  graag toch ook nog even de andere kant willen laten zien, want het hebben van een pup brengt ook nadelen met zich mee.

Ten eerste moet U zich een aantal zaken afvragen:

-        is er wel voldoende tijd en ruimte voor een pup (uitlaten, verzorgen)

-        kunnen wij het financieel volbrengen (aanschaf, dierenarts, voeding)

-        hebben wij zin om een (aantal) training(en) te gaan volgen (gehoorzaamheidstraining)

-        vinden wij het erg als het huis nooit meer zo schoon zal zijn als voorheen (Goldens zijn modderaars en verharen)

-        mag de hond altijd bij ons in huis of moet hij apart (bijv. garage)?

Wat betreft de tijd en ruimte 

Als u nog veel bezigheden buitenshuis heeft en dus niet vaak thuis bent, of u bent van plan uw pup in de garage te houden, dan is het af te raden een Golden Retriever aan te schaffen. Als u halve dagen werkt een zal dat bij een oudere hond geen problemen geven, maar bij een pup zult u hem het alleen zijn toch moeten leren. En zeker in de beginfase, als u de pup net bij u thuis hebt, zal dat een hoop geregel geven. Een Golden is een sociale hond die er erg op gesteld is om de mensen die zijn “roedeltje” vormen, uw gezin dus, om zich heen te hebben.. . U maakt hem ongelukkig door hem daarbij weg te houden. Een kort verblijf in een buitenkennel zal geen kwaad kunnen bij niet te koude temperaturen, maar een buitenkennel is geen geschikte permanente plaats.

Realiseert u zich wel, dat er aardig wat tijd en energie in gaat zitten om een pupje zindelijk te krijgen. Dat hij zijn behoefte dag en nacht zal moeten kunnen doen, ook in de winter. Dat betekent dus in het begin vaak naar buiten met hem, wat slapeloze nachten en misschien een paar keer per dag dweilen na een ongelukje in huis met zich meebrengt. Want soms ben je net buiten geweest en dan plast de pup toch nog even binnen; dat kan gebeuren. Een hond heeft net als een klein kind regelmaat nodig. Dat houdt hem geestelijk en fysiek gezond.

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy