Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

 

Proeven

   Gold Cup

            2016


 

Hieronder vindt u een overzicht van de 4 proeven tijdens de 14de Gold Cup

Proef 1:

Drie ‘golden’ kansen.

U staat op post en de jager vertelt u dat er eerder een eend kickdood is geschoten in het bosschage aan het eind van de driving range. Schuin aan de overkant van het water is er een gans geschoten. De vraag is of deze kickdood is. Tevens ziet een geweer voor u kans om nog een duif te schieten. U kunt aan het werk.

Proef 1


 

Proef 2:

Wat ruist er door het struikgewas?

U staat op post met uw hond en er zijn enkele jagers in het terrein. Linksvoor valt een schot. Een jager heeft een eend geschoten die kickdood in de waterpoel ligt. Net voordat u de hond hierop wilt inzetten, start er een kleine drijfjacht recht voor u waarbij twee stuks wild worden geschoten. Na afloop van de drijfjacht is het niet bekend of deze twee kickdood zijn. Aan u om deze drie apporten binnen te krijgen.

Proef 2


 

Proef 3:

Haas(t) je naar de eend.

U staat langs de slootkant op post. Een geweer wat in uw richting langs de slootkant peutert, krijgt kans op een duif, die met een prima schot op de grasheuveltjes valt. Bij de jachthut aangekomen wordt er een eend aangeschoten . Omdat er verderop een haas is gespot, gaat de jacht ondanks de loper nog verder. Bij de bomen aangekomen gaat de haas er vandoor en wordt aangeschoten. Na de melding dat de eend er rap vandoor is gegaan, is de opdracht deze eerst op te sporen.

Proef 3


 

Proef 4:

Ik zie ze vliegen.

U bent uitgenodigd als picker-up. Als u uw positie krijgt toegewezen, wordt u verteld dat er recht voor u bij de houtwal een duif kickdood is geschoten. Rechts van u heeft de jager kans om op een konijn te schieten, maar helaas mist hij deze. De jacht gaat verder en de jager loopt door naar de waterkant. Daar ziet hij kans op een eend te schieten. Heel snel daarna schiet een andere jager op links van u een kraai kickdood. U krijgt te horen dat niet zeker is of de eend kickdood is. U kunt aan het werk.

 Proef 4

 


 

Copyright © 2018 Golden Retriever Club Nederland GRCN. Designed by Hofste Consultancy