Voorzittershamer

GRCN zoekt penningmeester

Aan het eind van vorig jaar hebben wij via alle publicitaire uitingen die ons ter beschikking staan (Golden Nieuws, website, Facebook) een oproep geplaatst voor een penningmeester. Deze vacature is ontstaan door het vertrek van Hans Winkels, die vanwege gezondheidsredenen deze functie in oktober 2020 heeft moeten neerleggen.

Helaas heeft de eerste oproep nog geen reacties opgeleverd. De werkzaamheden van de penningmeester zijn tijdelijk binnen het bestuur verdeeld en is voor een korte periode de continuïteit gewaarborgd (geweest) door de inzet van een externe partij. Maar de GRCN kan natuurlijk niet zonder een bestuurlijke functionaris, die de financiën beheert van onze vereniging. Daar komt bij dat we volgens artikel 9 van de Statuten verplicht zijn een lid in deze functie benoemen.

Het zou toch mogelijk moeten zijn uit ons bestand van ruim 2000 leden een vrijwilliger bereid te vinden voor het penningmeesterschap. We zijn een actieve vereniging, die tal van activiteiten, lezingen en evenementen ontwikkelt en naast het beheren van de website een tweemaandelijks magazine uitbrengt. Dat vraagt om nogal wat inspanningen van bestuur en commissies. Een penningmeester is in die zin binnen onze organisatie een absolute voorwaarde voor een verantwoord financieel beleid.

Het bestuur doet dan ook een klemmend beroep op leden, die affiniteit met de financiële administratie hebben, de GRCN een warm hart toedragen en bereid zijn hier tijd en energie in te steken, zich aan te melden als kandidaat. 

De nieuwe functionaris treedt toe tot een energiek en ambitieus bestuur dat de financiële huishouding in 2020 geheel op orde heeft gebracht.

Bent u van mening voor deze vacature de juiste persoon te zijn, schrijf dan een brief met cv en motivatie aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wico van der Linden, voorzitter