GRCN Databank ZooEasy

ZooEasy 

 

 

 

Achter de schermen heeft de GRCN vanaf 2012 veel werk verzet voor de lancering van ZooEasy. ZooEasy is zoals bekend een online databank, die door de GRCN is gevuld met alle beschikbare gegevens die vanuit het analoge systeem KTS zijn gedigitaliseerd naar ZooEasy.

Door de grote hoeveelheid informatie zijn er steeds weer opnieuw problemen ontstaan betreffende snelheid van de databank en door onderbezetting van het vele werk om alle gegevens op de juiste plaats te krijgen bij de goede hond en eigenaar. Ongeveer 200.000 Golden Retrievers is op dit moment het totale bestand, de eerste honden dateren al van voor 1900. Leuk om terug te kijken in de historie en zeer belangrijk voor de toekomst van ons ras.

Wat kunt u met de GRCN Databank ZooEasy doen?

  1. Eenvoudig zoeken van honden op naam en NHSB
  2. Zoeken op gezondheidsuitslagen zoals HD, ED, etc
  3. Bloedlijnen terugkijken tot 1900
  4. Proefstamboom maken en inteelt/verwantschap berekenen tot 8 generaties
  5. Controle van uw eigen gegevens
  6. Foto’s toevoegen van uw eigen honden

Om ZooEasy echt van toegevoegde waarde te laten zijn moet het programma prettig werken en de juiste informatie hebben. Computers weten niet welke gegevens kloppen of niet, daarvoor hebben we alle leden en fokkers nodig.

Leden, fokkers maar ook aspirant puppykopers zijn dagelijks met ons ras de Golden retriever bezig en fokkers hebben veel kennis over hun eigen maar ook over vele buitenlandse honden betreffende afstamming, gezondheid en eigenaren. We willen jullie vragen om in de eerste plaats eerst de eigen (gefokte) honden na te kijken op correctheid. Ontbreekt een hond of sta je er niet als eigenaar bij? Ontbreken er gegevens of klopt alles? Is de lay-out onhandig of is iets onduidelijk? Alles wat jullie ontdekken, positief en negatief, willen wij graag weten. Zo kan de databank van de GRCN in combinatie met ZooEasy een prettig programma worden om in te zien met meerwaarde voor het ras en de GRCN.

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ZooEasy nog mooier

De databank Zooeasy wordt regelmatig bijgewerkt. Niet alleen de gegevens van de honden, maar er bestaat ook de mogelijkheid een foto bij de honden te plaatsen. Stelt u het op prijs een foto bij uw hond te zien en de database te verfraaien stuur dan een foto, voorzien van volledige stamboomnaam en stamboomnummer naar mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Nico Bal. Uiteraard kunt u op dezelfde wijze foto’s van de voorouders insturen. Het is ook mogelijk een stick met foto’s in te sturen. Neemt u daarvoor via hetzelfde mailadres contact op om de bijzonderheden te bespreken.

 

ZooEasy account

Als u al een ZooEasy-account heeft, kunt u hieronder inloggen. Anders kunt u een ZooEasy-account aanvragen, de inlog-gegevens worden dan naar uw e-mailadres gestuurd.

Blauwe knop login 2

of vraag HIER een account aan voor toegang tot de databank van ZooEasy.